Implantátumos fogpótlás

fogaszati_konzultacio

Fogászati konzultáció

dentalis_fotozas

Diagnosztika

szajsebeszet

Szájsebészet

csontpotlas

Csontpótlás

implantacios_fogpotlas

Implantációs fogpótlás

fogpotlas

Fogpótlás

esztetikus_betetek

Esztétikus betétek

panorama_rontgen

Dentális fotózás

dentálhigiénia

Dentálhigiénia és prevenció

Mi a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum egy titánból készült mesterséges foggyökér, mely teljes mértékben képes helyettesíteni az elvesztett fog gyökerét. A titán egy biokompatibilis anyag, ezért az emberi szervezet teljes mértékben befogadja. Mindenféle szöveti reakciónak ellenáll, semmilyen szervezeti károsodáshoz nem vezet a használata, sem helyileg, sem az immunrendszerben.

Milyen esetben lehet Önnek fogászati implantátumra szüksége?

A fogászati implantátum célja, hogy Ön visszanyerje eredeti rágóképességét és esztétikus megjelenését, miután elvesztette egy vagy több fogát. A fogászati implantátumra aztán stabilitásában, terhelhetőségében és esztétikumában saját fogaihoz élethűen hasonlító fogpótlás kerül.

Miért alkalmas egy implantátum a természetes fogak pótlására?

A fogászati implantátum formai kidolgozása és felület kezelése oly módon történik, hogy az bírja a megfelelő terhelést, tehát a rágási funkciók pontosan olyanok legyenek később, mint egy valódi fog esetében. Az alapanyaga általában titán, így rágási terhelhetősége messze túlszárnyalja az elvártakat.

Biztonságos a fogászati implantátum beültetése?

Az implantációs beavatkozások több, mint 98,5%-a sikeres, így az jelentősebb kockázattal nem jár az Ön számára. A fogászati implantátum beültetésében az orvostudománynak már több mint negyven éves tudományos tapasztalata van, amelyek alapján már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az implantáció egy korszerű és biztonságos eljárás.

Fájdalmas a fogimplantátum beültetése?

Mivel a fogászati implantátum beültetése helyi érzéstelenítésben történik, még annyi fájdalommal sem jár, mint egy hagyományos tömés, így megoldást jelent azok fogászati problémájára is, akik félnek a fogászati beavatkozásokkal járó fájdalomérzettől.
Miután a szájsebész a fogászati implantátumot beültette, egy gyógyulási periódus kezdődik el, mely során az implantátum becsontosodik. Az átlagos gyógyulási periódus 3-4 hónap.

Milyen típusú fogpótlások rögzítésére lehet felhasználni az implantátumokat?

Rögzített fogpótlások

Fixen rögzített implantátumos koronák/hidak

Egy-egy hiányzó fog teljes értékű pótlása
Az elveszített fog helyére egy implantátum kerül, amire rákerülhet a megfelelő korona. Így olyan módon tehető teljessé újra a fogív, hogy egyetlen meglévő egészséges fog sem sérül.

Sorvégi foghiányok pótlása

Az implantálást megelőző korszakban a sorvégi foghiány kizárólag kivehető fogpótlással volt kezelhető.
Ma már megoldható rögzített fogpótlással is, hiszen fogbeültetés révén pótolható a sorvégi fog, illetve annak gyökere. Így lehetővé válik több tagból álló híd készítése rögzített módon is. A híd két pillérfogának helyére kerül egy-egy implantátum. Így el lehet készíteni a rögzített hídpótlást anélkül, hogy a sorvégi foghiány problémát okozna.

Teljes foghiány pótlása

Teljes foghiány esetén is a legtöbb ember, érthető okokból, idegenkedik a kivehető fogpótlás lehetőségétől. Ma már az ő számukra is van ideális megoldás a fogbeültetés technológiájának köszönhetően. Amennyiben valakinek teljes foghiány a problémája, de nem szeretne kivehető fogpótlást, abban az esetben rögzített körhíd készíthető számára. Ehhez 4- 6 – 8 fog beültetésére van szükség, mely révén tökéletes stabilitás biztosítható a körhíd számára.

Kivehető, de implantátumon elhorgonyzott, úgynevezett hibrid protézisek

Ebben az esetben 2-4 fogbeültetés szükséges, ez biztosítja a kivehető fogpótlás stabilitását, teljes rögzítését. A kivehető fogpótlást csak akkor kell eltávolítani, amikor a protézis alatti rész tisztítása esedékessé válik. A fogbeültetés révén olyan stabil elhorgonyzást kap a kivehető fogpótlás, hogy az egyáltalán nem fog elmozdulni, lötyögni használat közben. Ez jelentős életminőség javulást okoz a teljes foghiánnyal küzdő páciensek számára.