Dentális fotózás

fogaszati_konzultacio

Fogászati konzultáció

dentalis_fotozas

Diagnosztika

szajsebeszet

Szájsebészet

csontpotlas

Csontpótlás

implantacios_fogpotlas

Implantációs fogpótlás

fogpotlas

Fogpótlás

esztetikus_betetek

Esztétikus betétek

panorama_rontgen

Dentális fotózás

dentálhigiénia

Dentálhigiénia és prevenció

A fogászati fotózás elsődleges célja a tökéletes és látványos dokumentáció készítése.

Miért nagyszerű fotózni egy fogászati rendelőben?

A képek által sokkal könnyebb demonstrálni egy fogászati folyamatot vagy egy kezelés közben elért változást. Ez az oka annak, hogy komoly hangsúlyt fektetünk a fogászati célú fotók készítésére.

A dentális fotózás egyre elterjedtebb a fogorvosok körében. Számtalan olyan szakmai problémára nyújt megoldást, amely egyszerű dokumentációval nem oldható meg.

A fogászati fotózás gyakorlatot és speciális eszközöket igényel. A fogak és a szájüreg fotózása egy kevésbé látható helyen történik, rosszak a fényviszonyok és nehezen hozzáférhető a terület. A fogorvos részéről ez megkívánja a megfelelő eszközöket, a megfelelő felkészültséget, valamint a gyakorlatot. Ez a többletráfordítás azonban minden esetben megtérül, hiszen a kezelések közbeni változások és az eredmény sokkal jobban láthatóvá válik.

Dentális fotózás szerepe a páciens tájékoztatásban

A fogorvos számára további előnyökkel is jár a dentális fotózás, hiszen a kezelések során készült fotókat tájékoztatási, szemléltetési célokra is fel tudják használni. Mindezt nyilvánvalóan kizárólag a páciens engedélyével, adatvédelmi nyilatkozatával.

Az ilyen típusú páciens tájékoztatás a fogászat területén teljesen elfogadott, és nem csak a fogorvos számára jelent előnyt hanem az Ön számára is. A saját szemével látja az adott fogorvos valamely előző eredményét, tehát kiváló referencia a kezelőorvosának és nagy biztonság Önnek.

Kezelések szemléltetése a dentális fotózás segítségével

A dentális fotózás segítségével demonstrálni tudjuk, hogy milyen változásokat lehet elérni egy-egy kezelés sikeres elvégzésével.

A fényképek szerepe a fogorvos és a fogtechnikus együttműködésében

A kezelési tervek elkészítése során azt is érdemes figyelembe venni, hogy a kezelés színvonala, a végeredmény minősége, illetve annak időráfordítása, sok esetben a fogorvos és a fogtechnikus közötti egyetértésen is múlik. Ezt a folyamatot teljesen egyértelművé teszi a dentális fotózás, ezáltal a fogorvos és fogtechnikus közötti kommunikáció sokkal magasabb színvonalon folyik. A fotó segítséget nyújt a tervezésben, továbbá jelentős időráfordítástól kíméli meg kezelőorvosát és Önt is.